Zwanger

De zwangerschap is een spannende en bijzonder leuke periode. Er gebeurt van alles: je kindje ontwikkelt, je lichaam verandert. In onze begeleiding tijdens de zwangerschap is alles bespreekbaar. Wij proberen jullie zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden en samen maken we daar keuzes in welke bij jullie passen. Wij houden hierbij uiteraard de gezondheid van moeder en kind nauwlettend in de gaten. Begeleiden op persoonlijk vlak vinden wij net zo belangrijk en daarom hebben we het in onze praktijk zo geregeld dat we elkaar goed kunnen leren kennen. Er is voldoende tijd en aandacht voor jou, je partner en eventuele kinderen.

Sinds 2015 heb je in onze praktijk de keuze of je naar het individuele spreekuur komt of dat je deel wilt nemen aan groepsconsulten, Centering Pregnancy.

Onderzoeken

Tijdens de zwangerschap zijn verschillende onderzoeken mogelijk.
Echo onderzoek: tijdens je zwangerschap zullen we je een aantal echo’s aanbieden: de vroege echo, de termijnecho en op indicatie groei- of liggingsecho’s.

Wil je graag op eigen verzoek meer echo’s? Dan verwijzen we je graag door naar Echobureau Binnenpret.

Prenatale screening:
Je kunt je laten onderzoeken of het kindje in jouw buik een aandoening heeft of een lichamelijke afwijking. We noemen dit prenatale screening.

Er zijn twee soorten screening:

1. Onderzoek naar downsyndroom, edwardssyndroom en patausyndroom: de NIPT (niet-invasieve prenatale test).
2. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen: de 13 wekenecho en de 20 wekenecho.

Je beslist zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen.

Graag informeren wij je over de mogelijkheden van prenatale screening. Heb je tijdens jouw eerste bezoek aangegeven dat je meer wilt weten over prenatale screening? Dan krijg je hier een uitgebreid gesprek over (counseling).

Kijk voor meer informatie, folders en animatievideo’s op www.pns.nl, de website over pre- en neonatale (na de geboorte ) screeningen.

Zwapp

Als verloskundige praktijk hebben wij een eigen app! Deze is ontwikkeld in samenwerking met onze ketenpartners, zoals de ziekenhuizen, kraamzorg en GGD. Met deze app op je telefoon heb je altijd op het juiste moment in je zwangerschap deskundige informatie en adviezen passend bij jouw situatie. Download de Zwapp hier.

Boek: De grote ge­­boortegids geschreven door Mariel Croon en Joris van der Post.