Kinderwens

Zodra je besluit dat een kindje welkom is, wil je niets liever dan snel zwanger worden. Soms duurt dit wat langer of soms wil je van te voren advies. Daarom kun je voor een zwangerschap al bij ons terecht. Het kinderwens spreekuur is bedoeld voor iedereen met een kinderwens die persoonlijk advies wil over gezond zwanger worden. Mogelijk komen er bijzonderheden voor in jouw gezondheid of die van jouw partner of familie welke je met ons wilt bespreken. Jullie vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan centraal tijdens dit consult.

Spreekuur

Als verloskundigen kunnen wij helpen als jullie een kinderwens hebben. Het consult op het kinderwensspreekuur wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt dit het beste nakijken in je polisvoorwaarden. De kosten voor dit consult (60 minuten) zijn €60,-.

Voordat je op consult komt vragen wij je de ‘zwanger wijzer’ in te vullen. Aan het einde van de afspraak hebben jullie een duidelijk beeld wat jullie kunnen doen en moeten laten om zo gezond en snel mogelijk zwanger te worden.

In de kinderwens-fase kun je al veel doen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Daarnaast is gezond zwanger worden van groot belang voor de ontwikkeling van de baby. Er komt dus meer bij kijken dan te stoppen met anticonceptie en geen alcohol meer te drinken. Bij een actieve zwangerschapswens geldt kort gezegd een aantal adviezen:

  • Neem foliumzuur
  • Vermijd alcohol
  • Stop met roken
  • Eet gezond en gevarieerd
  • Beweeg voldoende
  • Zorg voor een gezond gewicht