Begeleiding bij de Bevalling

Een bevalling is voor veel vrouwen een van de meest bijzondere gebeurtenissen in haar leven. Tijdens de zwangerschap leef je samen toe naar de bevalling. Wij hopen dat we je zo hebben begeleid, dat je met vertrouwen in je lichaam en in je kindje de bevalling tegemoet ziet. Tijdens de bevalling zullen wij je begeleiden op een manier die jij prettig vindt. Ook jouw partner verliezen wij hierbij niet uit het oog. We hebben tijdens de zwangerschap al stil gestaan bij- en voorlichting gegeven over de bevalling.
Tijdens de bevalling moedigen we je aan om je wensen nog steeds kenbaar te maken.

Als je een goede zwangerschap doormaakt en dus gezond aan de bevalling begint, mag je kiezen waar je wilt bevallen: thuis, in een geboortecentrum of poliklinisch. Alle mogelijkheden zijn dan even veilig. Wij bieden continue begeleiding tijdens de bevalling aan.

Geboorteplan

Het geboorteplan is een goed hulpmiddel om duidelijk en bespreekbaar te maken wat je wel en niet wilt tijdens de bevalling, het geeft ons handvatten om jou en jouw partner zo goed mogelijk te begeleiden. Kijk links bij ‘handige links’ voor het geboorteplan in pdf.